Moda

ROBOTLAR

ROBOTLAR

İnsanlar teknoloji bilgilerini ilerletirken, robotları eğitiyor. Onlara ihtiyaç duyulan alanlarda zamandan tasarruf ederek daha verimli üretimler meydana getirilmesine olanak sağlanıyor bu şekilde. İşte somut örnekler;

ABB ROBOTICS: YuMi, Arayüzü IPhone’dan ilham alınarak tasarlanmış dolayısıyla kullanımı gayet basit. Robot kullanmayı düşünmemiş firmalar  için iki kolu olan bir robot. Elektronik ürün imalatı ya da sahibinin onu eğitebileceği alanlarda görevli.

GENERAL MOTORS: Orion, fabrikada lastikleri taşıyan bir işçinin görevini üstlendi. Elbette bunun için bir kaç gün süreyle insanlarla gerçek iş sahasında eğitim görmesi gerekti. Stajyerliği kısa sürdü.

A.ZAHNER CO. : Özel üretim dev metal konstrüksüyonlar için tercih edilen bu yere robotlar ilk getirildiğinde, uzunluğu dört buçuk metre olan kemerlerdeki noktalara kaynak yapan mühendisleri izleyerek öğrenmeye başlamışlar ilk işlerini. Mühendislerin hareketlerine bakan robot, bu noktaların üzerinden geçmiş. Büyük bir ustalıkla işini bitiren robotların, mesai bitiminde yorulmuyor olmaları da cabası.

RETHINK ROBOTICS: Usta çırak ilişkisine dayanarak eğitilen Baxter, her bir öğrenme davranışı için değişik zamanlara ihtiyaç duyuyor. Size mis gibi bir kahve hazırlayabilir ya da barmenlik edebilir. İşin sırrı ona ne öğrettiğinizde saklı; yani kodlarında.

AUTODESK: Robota eskiz yapmayı öğretmek… Önce tuvale düz çizgiler çizmiş, sonra rötuşları atmış. Şimdi yağlı boya resim yapmayı öğrenerek daha yaratıcı tablolarla karşımıza çıkması bekleniyor.

RAYTHEON: Burası üretim yapmayan ama robotları satın alarak ve onlara birer birer yazılım yüklüyor. Böylece öğrenmelerini kolaylaştırmış oluyor. Burada insanlar ve robotlar, birlikte mesai yapıyorlar.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu