Hamilelik

Rsv Virüsü Yeni Doğan Bebekleri Tehdit Ediyor

RSV yani Respiratuar Sinsityal Virüs bebekler için çok tehlikeli olarak tabir edilen bir virüstür ve özellikle prematüre ile yeni doğan bebekler için büyük risk oluşturur.

Son yıllarda görülme sıklığı giderek artan Rsv virüsü yeni doğan bebekleri tehdit ediyor. Genel olarak soğuk algınlığı ve gribe benzer şikâyetlerle ortaya çıkan bu virüs için tedavide geç kalındığında akciğerler için büyük tehdit meydana getirir. Tüm yaş gruplarında akut solunum yolu rahatsızlıklarına yol açan bu hastalık çocukların yaklaşık yüzde doksanında iki yaşına kadar ortaya çıkar. Yaygın ve bulaşıcı olan Rsv virüsü enfeksiyon taşıyan eşyalara dokunmak ya da insandan insana temas ile bulaşır. Bu virüs sert yüzeylerde saatlerce kalabilme özelliğine sahiptir. Çocukların oyuncakları, temas ettiği yerler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Rsv Virüsü, Belirtileri, Tedavisi

Yeni doğan ve prematüre bebekler için hayatı tehdit edici özelliği bulunan Rsv virüsü doğuştan kalp hastalığı olan ya da bağışıklık sistemi gelişmemiş olan bebeklerde hızlı şekilde akciğerlere inerek bronşit ve zatürree gibi hastalıklara sebep olur. Oksijen yetersizliği, solunum sıkıntısı, beslenme bozukluğu hastalıklı bebeklerde görülen temel belirtiler arasındadır. Hastalığın kesin tedavisi henüz bulunamadığından dolayı bu hastalık bazı bebeklerde ölümle sonuçlanabilir. Tedavi edilmiş olan bebeklerde ise ilerleyen dönemlerde kronik akciğer hastalığına sebep olma ya da tekrarlama özelliğine sahiptir.

Bebekleri Rsv virüsüne karşı korumak için ev düzenli olarak havalandırılmalı, bebeğe dokunmadan önce eller sık sık yıkanmalı, gerekli hallerde maske kullanılmalı, bebek öpülmemeli ve en önemlisi yeni doğan bebek kalabalık ortalardan uzak tutulmalıdır. Bunun yanı sıra bebek nezle ya da buna benzer hastalıklara sahip olan çocuklar ile aynı ortama sokulmamalıdır. Prematüre doğan bebekler için antikor içerikli iğneler ile hastalığa karşı önlem alınabilir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu