Hamilelik

Sezaryen Bebekte Travmaya Neden Olabilir

 

Anne adaylarının asla unutmaması gereken bir husus vardır. Normal doğum her ne kadar zor ve oldukça acı dolu olsa da insan vücudunun doğası gereği normal doğum çok zaruri haller dışında tercih edilmelidir. Çünkü sezaryen bebekte travma olma oldukça sık görülen bir durum halini almaya başlamıştır.

Hem bebeğinizin sağlığı hem de sizin sağlığınız için normal doğumu tercih edilmelidir. Bebeklerinizin sağlığı hiçbir acının üstünde olmamalıdır. Bundan dolayı tıbbı olarak zorunlu olunmadığı hallerde normal doğum tercih edilmelidir. Normal doğumlar bebek ile anne arasındaki bağın daha sıkı ve kuvvetli olmasını sağlamaktadır. Yani vereceğiniz normal doğum kararı ile bebeklerinizin psikolojik gelişimi içinde oldukça faydalı bir karar verilmiş olacaktır.

Sezaryen Bebekte Travmaya Neden Olabilir

Sezaryen Doğum Nedir?

Sezaryen doğum esnasında anne karnına uygulanan yaklaşık 12 cm’lik bir kesi ile anne rahminin kesilerek doğum yaptırılması olayıdır. Cerrahi bir müdahale yapılmaktadır. Bayanlar doğum esnasında daha az acı çektikleri için bu yöntemi isteseler de zorunlu olmadıkça uzmanlar tarafından asla önerilmemektedir.

Sezaryenle Doğumun Zararları

Sezaryenle doğumun birçok olumsuz sonucu bulunmaktadır. Sezaryenle doğumun zararları ise şu şekildedir;

  • Sezaryen durumunda bebeklerde fiziksel durumda yetersizlik olabilmektedir. Normal doğum anında bebek ciğerlerini kullanarak gelişimini yapar. Bu ilk ve en temel gelişim olayıdır fakat sezaryenle doğumda bu gelişim sağlanamamaktadır. Bundan dolayı ilerleyen dönemlerde akciğerlerde sorun oluşması ihtimali bulunmaktadır
  • Anneler sezaryenden sonra bir süre dinlemek zorundadırlar ve bu süre bazı anneler için oldukça uzun sürebilmektedir.
  • Ruhsal açıdan anne ve bebek arasında bağ kurmak daha zor olabilmektedir.
  • Annelerde depresyon görülme olasılığı fazladır.
  • Diğer doğumların normal olma süreci sezaryen doğum sonrası oldukça zor bir hal alacağı için ilk doğum oldukça önemli bir hal almaktadır.
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu