Anne-Çocuk

Çocukların Uyku Düzeni Nasıl Sağlanır?

Ailelerin sıkıntı yaşadığı konuların başında gelen çocukların uyku düzeni sorunları, anne ve babaların işe yarar çözümlere ulaşması ile sağlanır.

Çocuk Mutlaka Uyku Düzenine Sahip Olmalıdır

Çocukların gece uykularında başarıya ulaşmanın en önemli yolu uyku düzeni konusunda katı bir tutum içerisinde bulunmaktır. Her çocuğun kendisine has bir uyku düzeni olmalıdır. Yatacağı saat konusunda hiçbir taviz verilmemelidir. Ancak bu sayede çocuk kendi uyku düzenini korumayı başarır. Bir kere bile uyku saati konusunda taviz verilen çocuk sürekli olarak bunu tekrar isteyecektir.

Aileler de çocuklarının uyku düzenini bozmamak için ekstra bir çaba içerisine girmelidir. Özellikle de bir davette ya da dışarıda gezmede bulunan aile, çocuğun uyku saatinde mutlaka eve dönmelidir.

Çocukların Erken Uyuması Gerekir

Aileler erken uyuyan çocukların erken uyandığını düşünürler. Oysa bu son derece yanlış bir düşüncedir. Uyanma saatinin kesinlikle uyuma saati ile bir ilişkisi söz konusu yoktur. Çocuklar geç de uyusa erken de uyusa yine erken uyanırlar. Bu nedenle de çocukların uyku düzenine ulaşması konusunda mutlaka erken bir saat belirlenmelidir.

Erken bir saatte uyuyan çocuğun gelişimi de daha doğru bir şekilde ilerler. Çünkü zihinsel ya da fiziksel gelişim için çocukların erken bir saatte uyuması gerekir. Bu nedenle de yatakları dışında çocukları bir yerde uyutmayarak ve erken bir saatte uyutarak çocukların uyku düzeni de sağlanmış olur.

Çocuklara Uyku Düzeni Konusunda Eğitim Verilmelidir

Çocuklara uykuya dalmanın kolay yolları anlatılmalıdır. Aynı şekilde uyanık kalmanın da püf noktaları ile bilgilendirmeler yapılmalıdır. Çocuklara uyku düzeni sağlama noktasında verilen bilgile son derece önemlidir. Bu sayede de aileler bir süre sonra çocuklarını uyutma esnasında da sorun yaşamaz.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu