Hamilelik

Hamile Kalmak İçin Ne Zaman İlişkiye Girilmeli?

Hamile Kalmak İçin Ne Zaman İlişkiye Girilmeli? Bebek için yumurtalama dönemi nasıl belirleniyor? Hamile kalmak için ilişki süreci hakkında kısa bilgi çeşitlerini bu yazımızda bulabilirsiniz.

Hamile Kalmak İçin Ne Zaman İlişkiye Girilmeli? Bebek için ilişki süreci genel olarak kişisel bir durumdur. Çünkü kadınların vücut yapıları farklıdır. Bu durumdan kaynaklı olarak kadınlarda hamile kalma süreci için net belirleme bir zamanlama yoktur. Hamile kalma zamanlamasını belirli veriler ve bulgular dahilinde uzmanlardan tarafından belirleniyor.

Günümüzde bebek sahibi olmak isteyenler için bazı öneriler sunuluyor. Çünkü hamile kalmak belirli bir sürecin işlemesi doğrultusunda gerçekleşiyor. Günden güne kadınlarda doğurganlık oranı düşmektedir. Bu durum doğum kontrol hapları, stresli yaşam ya da sigara gibi nedenlerden kaynaklıdır. Uzmanlara göre bebek için doğru zamanlama önemlidir. Doğru zamanlamalar ise genellikle kadınların adet dönemleri ile ilgilidir.

Bebek İçin Yumurtalama Dönemi Ne Zamandır?

Bebek sahibi olmak isteyen kişiler öncelikli olarak anne adayının adet düzenini hesaplaması gerekiyor. Adet düzeni birkaç ayın takibi ile birlikte sağlanır. Kadınların yumurtalama dönemi ile erkeklerin sperm dönemleri aynı süreci kapsaması gerekiyor. Erkeklerde sperm süreci genel olarak sürekli halindedir. Kadınlarda ise yumurtalama süreci adet düzeni ile ilgilidir.

Kadınlarda yumurtalama süreci adet süreci eğer 28 günde bir yaşanıyorsa; adet sürecinin başlamasından 14.  güne denk gelir. Eğer adet süreci 35 günde bir ise yumurtalama süreci 21.  gündür. Bu hesaplamaların doğru olarak tutturulması için kadının adet düzenini net olarak belirlenmesi şarttır.

Yumurtalama Döneminde Vücut Nasıl Olur?

Hamilelik sürecinin başlaması için doğru zamanlamaların hesaplanması gerekiyor. Genel olarak cinsel ilişki yumurtalama dönemini kapsayan süreçte sıklıkla yaşanırsa; yumurtalama süreci net olmasa dahi hamile kalınabilir.

Genellikle yumurtalama sürecinde vücut farklı tepkiler sunar. Fakat genel olarak kadınlar tarafından bu tepkiler anlaşılması zor olur. Çünkü sürekli olarak aynı tepkiler yaşanmasından kaynaklı normal gün ile aynı olarak algılanır. Yumurtalama döneminde oluşan tepkiler ise genellikle şunlardır;

  • Göğüs bölgesinde hassasiyetler yaşanır.
  • Karın bölgesinde hafif olarak ağrı hissinin yaşanması
  • Sıvı şeklinde yumurta akına benzer akıntıların sıklaşması
  • Vücut ısısında artışların yaşanması

 

 

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu