Güzellik

Yüz Derisinin Değişmesi/Yenilenmesi Mümkün Müdür?

Yüz Derisinin Değişmesi Mümkün Müdür? Yüz derisinde oluşan kusurlar kişilerin yaşamını olumsuz etkileyebilecek bir hal alabiliyor. Peki yüz derisinin değişmesi mümkün mü?

Yüz Derisinin Değişmesi Mümkün Müdür? Yüz derisinin değişmesi mümkün mü sorusuna cevaplar aranıyor. Yüz derisi, kaza ve yaralanmalar, yanıklar ve birçok nedenden dolayı derin yaralar alabilir. Bu yaralar cilt üzerinde iyileşmeyen derin izler bırakır. Yüz derisinin cerrahi ile tamamen değiştirilmesi söz konusu değildir. Yalnızca, yüz derisine uygulanan bazı yöntemler ile yüz derisi yenilenebilir.

Peeling ile Yüz Derisinin Soyulması

Yüz derisini soymak için peeling ürünleri bulunmakta. Cilde düzenli aralıklarla uygulanan peelingler deriyi soyarak yenilenmesini sağlıyor. En kolay ve acısız yöntem olan peeling işlemi, derideki tahrişleri ve derin izleri gidermiyor. Yalnızca akne, sivilce, siyah nokta izleri gibi daha yüzeysel sorunlara çözüm oluyor.

Lazer İle Yüz Derisinin Soyulması

Lazer ışınları kullanarak cilt soyma işlemiyle yüz derisine ısı verilerek cilt üstündeki tabakanın buharlaşması ve soyulması sağlanır. İşlem yaklaşık yarım saat sürer. Soyulan cilt zaman içinde kendini yeniler ve daha parlak ve pürüzsüz bir görüntü oluşur. Bu işlem mutlaka bir dermatoloji uzmanı tarafından gerçekleştirilmelidir.

Dermabrazyon (Zımparalama) Yöntemi ile Yüz Derisi Soyma

Derinin en üst tabakasının tamamen soyulmasına yarayan bu yöntem mekanik peeling olarak da adlandırılır. Derinin en üst tabakasının tamamı, alt tabakasının ise bir kısmı soyulur. Dermabrazyon işlemi sonrası yüz derisi soyularak dökülür ve yeni deri oluşumu gerçekleşir. Bu yöntem bir dermatoloji uzmanı tarafından uygulanmalıdır.

Kimyasal Peeling Yöntemi ile Yüz Derisinin Soyulması

Kimyasal peeling, güneşin sebep olduğu lekeler, yaşlılık lekeleri, sivilce izleri, göz altı ve ağız çevresindeki kırışıklıklar ve doğum kontrol ilaçlarının sebep olduğu lekeler gibi sorunlara çözüm olabiliyor. Kimyasal peeling ile yüz derisi soyma yöntemi, hafif şiddetteki asitler yardımıyla deri yüzeyi yakılarak gerçekleştiriliyor. Genellikle glikolik asit (meyve asitleri), fenol ve TCA gibi kimyasal asitler kullanılıyor. Yakılan deri zamanla soyuluyor ve yerine yeni deri oluşuyor.  Oldukça hassas olan bu yöntemin bir dermatoloji uzmanı tarafından yapılması gerekli. İşlem sonrasında cildi güneşten korumak için yaz kış güneş kremi kullanmak çok önemlidir.

 

 

 

 

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu